A Szigetközben vízparttól 20m-re

Image

Győrtől 45km-re található kis gyöngyszem festői környezetben a természet ölén ez a kis falu amelyet hosszában a Duna-holtág szel ketté.

Horgászáshoz, és kiránduláshoz, strandolni, kajakozni, kenuzni vágyóknak jó választás. A kulináris élvezetek kedvelőinek a faluban 3 étterem, valamint egy nagyon jó cukrászda rengeteg fogással, frissensültekkel, és bőséges halétellel a menüben.

A falunak saját szabadstrandja van vizibiciklivel, csónak, és kajak-kenu bérleti lehetőséggel. A büfé késő estig nyitva van a horgászokat pedig a felső nyitott részre, illetve a teljes dunai szakaszra napijeggyel is kiszolgálják.

Bővebben a wikipédián: https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunasziget

Videók

Egy hét a Szigetköz csodálatos világában

Egy kis történelem

A mai Dunasziget község területe a trianoni békeszerződésig olyan Pozsony vármegyei községekhez tartozott, melyeknek központja a Nagy-Duna balpartján, a Csallóközben volt. Ezek név szerint: Doborgaz, Keszölcés, Süly és Vajka. Ezek a településrészek régóta lakottak, a szigetközi halászat jelentős központjai voltak. A 19. század végétől összetartozásukat és anyaközségeiktől való viszonylagos különállásukat az is erősítette, hogy az állami anyakönyvezés bevezetésétől kezdve önálló anyakönyvi kerületet alkottak Vajkaszigeti anyakönyvi kerület néven.

Az 1920-ban meghúzott országhatár a Nagy-Duna lett, és a csallóközi községek Szigetközbe eső határrészeit elszakította azoktól. Emiatt 1921-ben ezen a Magyarországon maradt területen három új község alakult: Vajka és Süly határából Cikolasziget, Keszölcés határából Sérfenyősziget, Doborgaz határából pedig Doborgazsziget.

Doborgazszigetet 1937-ben Sérfenyőszigethez csatolták, amely 1969-ben egyesült Cikolaszigettel Dunasziget néven.

Szolgáltatások

Az apartmanház nagyon jól felszerelt:

 • Amerikai konyha nappalival,
 • Cserépkályha a téli időszakokra
 • Szigetelt, (télen meleg, nyáron hűvös)
 • Ingyen Wifi
 • Házimozirendszer, kiváló hangtechnika, nagyképernyős okostévé
 • Franciaágyas hálószoba
 • Emeleteságyas kisszoba
 • 2 teljes fürdőszoba + WC vizesblokk
 • Grillparty lehetőség
 • Bográcsozási lehetőség,
 • Vízparttól 15 méterre
 • Csónak, kenu tárolási lehetőség, illetve sólyázási lehetőség a ház előtt
 • Kocsibeálló 3 autó részére
Kérem érdeklődjön, vagy foglaljon most!

Környék lehetőségei

Kiváló kiránduló, strand, és horgászcélpont a Duna-holtág ezen része. A nyugalom garantált pihenést biztosít, sok fiatal, gyerekes család fordul meg itt. Az utca végén strand található, büfékkel, és csónak-, vizibicikli-kölcsönzővel. Büfék, cukrászda, pizzéria, valamint a Popey-étterem, és a Zátony Csárda bőséges menüvel szolgál, ha esetleg nincs kedvük otthon főzni az amerikai konyhában, vagy grillezni az udvarban, vagy épp a parton. Ügyeket is tud intézni a pihenés alatt, az apartmanban Free Wifi, illetve a faluban Posta található. Orvos, és Gyógyszertár is van.

A holtág szerteágazó állatvilágban, és halban gazdag, csónakkal, kenuval, kajakkal bejárható. A vizitúrázók tudják, hogy Fekete-erdőtől csak párszor kell kiszállni a kenuból, hogy ideérj.

Térkép itt található (Google Maps)
https://www.google.com/maps/doborgazsziget
Nagyon jó volt nálatok, köszönöm, jövünk még remélem.